Home Events 10-daagse Online10-daagse: Aan de slag met je handpop

Online10-daagse: Aan de slag met je handpop

Een kort en speelse programma voor hen die een handpop hebben en die graag tot leven willen roepen en willen gaan gebruiken. Doelgroep: ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders, zorgverleners, kinderwerkers en anderen die een handpop willen gebruiken om contact maken met een kind. Je gaat 2 weken met jouw handpop aan de slag om te oefenen met je spelvaardigheden, te wennen aan het gebruik van je pop en deze herkenbaar en geloofwaardig te maken voor jouw doelgroep.

Waarom deze 10-daagse?

De pop is een vriendje voor de kinderen en wordt als veilig, laagdrempelig en uitnodigend ervaren door kinderen. Inhoud die via de pop wordt aangeboden kan rekenen op veel enthousiasme en betrokkenheid van de kinderen. Wanneer je slim om gaat met dit gegeven kun je kinderen op speelse manier nieuwe ervaringen op laten doen en activerende opdrachten aanbieden, in elk thema en rondom elk denkbaar onderwerp. De handpop kan een schakel zijn tussen de kinderen en de inhoud die je aan wilt bieden. Je kunt daarbij denken aan:

  • (Leer)activiteiten die onderdeel zijn van jouw programma.
  • (Kring)gesprekken.
  • Het oefenen van (nieuwe) vaardigheden.
  • Dagelijkse/terugkerende situaties waar een kind zich nog geen raad mee weet.
  • Vragen die er bij je leven rondom een kind, maar waar je geen antwoord op krijgt.

Goede redenen om de handpop te betrekken bij jouw activiteiten thuis of op jouw werk en zijn mogelijkheden te benutten. Maar bij de meesten van ons gaat het spelen en werken met een pop niet automatisch. “Waar begin ik?” en “hoe pak ik het aan?” zijn veelgestelde vragen tijdens mijn webinars.  In deze 10-daagse geef ik je handvatten waarmee je stap voor stap start met jouw pop,  laat ik je zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt en vertel ik je ook hoe je hem kennis laat maken met kinderen. Ik geef  je een lijst met bruikbare attributen en wijs  je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Wat houdt deze 10-daagse in?

De 10-daagse is een online-evenement dat bestaat uit 3 webinars, een besloten Facebookgroep en dagelijkse mails waarin ik je oefeningen geef en uitgewerkt stappenplan met je deel.

De webinars:

  • In webinar 1 ga ik in op de bewegingen van jouw pop inclusief de mondbewegingen.
  • In webinar 2 draait het om de stem en het karakter van jouw pop.
  • Webinar 3 gaat over het kennismaken en introduceren van jouw pop en geef ik je oplossingen voor veel voorkomende struikelblokken zodat je klaar bent om te starten met jouw pop. Voorbereid op mooie ontmoetingen en leuke avonturen.

Je hoeft er niet het huis voor uit en kunt mee doen op tijden die jou goed uitkomen. De webinars zijn al opgenomen, je kunt ze vergelijken met een online les met een demonstrerend karakter en kunt ze vaker kijken als je dat wilt.

De Facebookgroep:

In de besloten Facebookgroep kun je vragen stellen, ideetjes uitwisselen en ervaringen delen met andere deelnemers aan deze 10-daagse. Je zult merken dat je niet de enige bent die….. ook niet de enige bent die….. en zeker niet de enige bent die….. Veel deelnemers herkennen zich in de verhalen van elkaar en dat schept niet alleen een band, maar ook veiligheid en kracht. Want je kunt elkaar dus ondersteunen en stimuleren, je doet het niet alleen. Wij zijn er voor je en begrijpen dat het niet alleen leuk is, maar soms ook best spannend. De Facebookgroep blijft na de 10-daagse bestaan zodat je nog een poos een klankbordgroep hebt.

Dagelijkse mails:

Via dagelijkse mails ga ik je voorzien van tips, handreikingen en oefeningen die je gaan helpen jouw pop echt en geloofwaardig tot leven te roepen. Ik laat je daarin een stappenplan doorlopen waarmee je jezelf kunt voorbereiden op de introductie van jouw pop en wat je gaat helpen om goed beslagen ten ijs te komen. Na de 10-daagse heb je over alles nagedacht en ben je klaar met je voorbereidingen, weet je wat je te doen staat, wat jouw pop gaat doen en hoe hij of zij dat gaat doen.

Zodra je je hebt aangemeld en hebt afgerekend, ontvang je de inloggegevens voor onze online leeromgeving. We snappen natuurlijk dat er altijd een dag kan zijn waarop het even niet zo goed uitkomt en geven je daarom 60 dagen toegang tot het programma. Je hebt dus meer dan genoeg tijd om het hele programma af te ronden.

Wat kost het om mee te doen?

€49,- per persoon

Scroll naar boven