Home Events Thema aktiviteit Sinterklaas 10-daagse: Het leukste Sinterklaas avontuur start vanuit jouw klaspop

Sinterklaas 10-daagse: Het leukste Sinterklaas avontuur start vanuit jouw klaspop

In deze speciale 10-daagse ga ik je helpen om jouw handpop een prominente plek te geven binnen het Sinterklaas thema. De 10-daagse is speciaal gemaakt voor leidsters in de kinderopvang en voor juffen in het basisonderwijs die op zoek zijn naar een speelse en vrolijke invulling van het Sinterklaasfeest.

Het doel van dit programma is tweeledig:

  • je benut de mogelijkheden die de handpop heeft en bedenkt activiteiten die passen bij zowel de handpop als bij het sinterklaasthema
  • jouw handpop wordt een schakel tussen Sinterklaas en de kinderen en verlaagd daarmee de stress waar veel kinderen in de Sinterklaastijd last van hebben.

Dus: hoe hou je het Sinterklaasthema van het begin tot het einde leuk en voorkom je dat de druk voor kinderen te groot wordt.  De handpop kan daar een enorm leuke rol bij spelen. In deze 10-daagse deel ik mijn aanpak met je en ga ik met een groep professionals aan de slag om het leukste Sinterklaasavontuur ooit voor te bereiden. Jij kunt daar bij zijn.

Wat houdt deze 10-daagse in?

De 10-daagse is een online-evenement dat bestaat uit 3 webinars, een besloten Facebookgroep en dagelijkse mails waarin ik een je een stappenplan geef en uitgewerkte activiteiten met je deel.

De 10-daagse start op maandag 30 oktober en eindigt op 14 november. Je bent dus klaar met je voorbereidingen als de Sint het land in komt.

De webinars:

  • In webinar 1 ga ik in op de techniek van het spelen en ga ik in op (praktijk)vragen.
  • In webinar 2 laat ik je samen met mijn pop eenvoudige, speelse en uitnodigende activiteiten zien. Je ontvangt deze activiteiten na afloop zodat je ze zelf ook kunt doen.
  • Webinar 3 is een Vraag-en-Antwoord-webinar waarin ik in ga op alle vragen die tijdens de 10-daagse binnen gekomen zijn en geef ik je oplossingen voor veel voorkomende struikelblokken zodat je klaar bent om te starten met het Sinterklaasthema en daar een groot feest van kunt gaan maken.

Je hoeft er niet het huis voor uit en kunt mee doen op tijden die jou goed uitkomen. De webinars zijn zo samengesteld dat je er niet persé live bij hoeft te zijn om ze toch goed te kunnen volgen. Je kunt ze vergelijken met een online les met een demonstrerend karakter. Van elk webinar wordt een opname gemaakt die 30 dagen lang als replay beschikbaar is.

De Facebookgroep:

In de besloten Facebookgroep kun je vragen stellen, ideetjes uitwisselen en ervaringen delen met andere deelnemers aan deze 10-daagse. Je zult merken dat je niet de enige bent die….. ook niet de enige bent die….. en zeker niet de enige bent die….. Veel deelnemers herkennen zich in de verhalen van elkaar en dat schept niet alleen een band, maar ook veiligheid en kracht. Want je kunt elkaar dus ondersteunen en stimuleren, je doet het niet alleen. Wij zijn er voor je en begrijpen dat het niet alleen leuk is, maar soms ook best spannend. De Facebookgroep blijft na de 10-daagse bestaan zodat je een klankbordgroep hebt tijdens de uitvoering van jouw Sinterklaasavontuur.

Dagelijkse mails:

Via dagelijkse mails ga ik je voorzien van tips, handreikingen, activiteiten en voorbeelden die toe te passen zijn op kinderen in de leeftijd van 2 – 8 jaar. Ik laat je daarin een stappenplan doorlopen waarmee je jezelf kunt voorbereiden op de komst van Sinterklaas en wat je gaat helpen om goed beslagen ten ijs te komen. Als Sinterklaas het land binnenkomt ben je klaar met je voorbereidingen, weet je wat je te doen staat, wat jouw pop gaat doen en hoe hij of zij dat gaat doen.

Wat kost het om mee te doen?

€74,- per persoon*

Vroegboekkorting tot 1 oktober; betaal slechts €45,- i.p.v. €74,-

 

Scroll naar boven