Handpop Hulptroepen

Een half jaar samen werken aan jouw vaardigheden

Maak door middel van jouw handpop op een speelse en laagdrempelige manier contact met kinderen die moeilijk durven te vertrouwen, die de taal niet genoeg beheersen of die je uit wilt dagen tot een volgende stap.

Video afspelen

Bouwen aan taal, vertrouwen en veiligheid

Kinderen die zich moeilijk uiten, geen contact willen maken en je niet vertellen wat hen dwars zit. Je probeert van alles om hen het gevoel te geven dat ze veilig bij je zijn en dat je er voor hen bent, dat ze helemaal zichzelf mogen zijn, maar het haalt weinig uit.

Herkenbaar?

 

Dan is dit programma voor jou bedoeld. Ik ga je helpen om met behulp van een handpop een verschil te gaan maken.

De pop is jouw hulptroep

Waarom een handpop?

Een Vertrouwde Wereld:

Kinderen zien de wereld anders dan volwassenen. Een pop geeft je de kans om de wereld vanuit hun perspectief te bekijken en anders te reageren dan jij als volwassene zou doen.

De Sleutel tot Nieuwe Mogelijkheden:

Daar waar traditionele benaderingen falen, vindt een handpop een weg naar het kind en spreekt die kinderen aan op een heel ander niveau dan jij dat doet. Tussen het kind en de pop speelt een andere dynamiek en die kun je gebruiken om nieuwe deuren te openen.

Een Veilige Haven:

Kinderen kunnen zich bedreigd voelen door volwassenen, maar een handpop creëert een veilige ruimte waarin het kind zich vrijer voelt om te delen en te ontdekken.

Een andere rol:

De pop stelt je in staat om het kind vanuit meerdere invalshoeken te benaderen en verschillende methoden uit te proberen. Jij bent niet de pop en vice versa. Daarmee verbreed je jouw mogelijkheden enorm en kunnen je verschillende perspectieven kiezen.

Het Onzichtbare Zichtbaar Maken:

Wat een kind niet met jou wil delen, kan het wel aan zijn 'vriendje' vertellen. Een handpop geeft je inzicht in de belevingswereld van het kind.

Wederzijds Plezier:

Werken met een handpop is niet alleen educatief en ondersteunend, maar ook leuk. Dit plezier is aanstekelijk en komt zowel jou als het kind ten goede.

Wat levert 'Handpop Hulptroepen' je op?

Hands-On Ervaring:

Je doet praktische ervaring op met jouw handpop, leert hoe je hem tot leven roept en geloofwaardig maakt voor de kinderen waarmee je werkt. Je gaat je zeker voelen over je eigen kunnen, hebt controle over de pop en de situatie waarin je de pop gebruikt.

Meer Dan Spel:

Je leert niet alleen speltechnieken, maar duikt in taal- en gespreksstrategieën die de handpop een effectief hulpmiddel maken voor diepgaand contact. De pop gebruikt andere taal, andere woorden en denkt steeds vanuit een ander perspectief dan jij

Toegankelijke Communicatie:

Jouw handpop wordt een tool om ideeën en instructie op een laagdrempelige en uitnodigende manier met het kind te communiceren. Je weet welke zinnen werken, welke toon werkt en welke vragen je beter kunt vermijden.

Diepgaand Inzicht:

Je gebruikt de psychologische mechanismen die de handpop zo krachtig maken, waardoor je jouw benadering kunt afstemmen op de specifieke behoeften van elk kind. De pop opent deuren en krijgt andere informatie over het kind dan jij.

Een Verandering in Klimaat & Contact

Door de unieke dynamiek die de handpop introduceert, versterk je jouw relatie met kinderen en verbeter je het pedagogisch klimaat. De pop brengt licht- en luchtigheid in de situatie en verandert de atmosfeer in de ruimte.

Oplossingsgericht Werken:

Door jezelf de pop eigen te maken en er zelf ook een band mee te voelen, ontstaat er een tool waarmee je voorbeelden kunt geven en die oplossingen aan kan dragen vanuit het kind- (en pop)perspectief.

Dit is mijn plan voor jou

Plan

Alles begint met een plan. We stellen je doelen vast, de kinderen die je wilt helpen, de gebieden waarop je jouw pop wilt inzetten, de momenten waarop je de pop wilt gebruiken, de beperkingen die je nu ervaart en de kansen die je wilt benutten. Samen bepalen we een meetpunt en een doel waar we naartoe werken.

Play

Jouw pop komt tot leven. Ik ga je leren hoe je de pop laat bewegen, een stem en karakter geeft, en wat er nodig is om contact te maken met kinderen. Hiervoor gebruiken we eenvoudige basisprincipes die op vrijwel elke situatie van toepassing zijn. Je zult ervaren dat spelen met een pop minder ingewikkeld is dan je nu misschien denkt.

Connect

Elk kind is anders en dat maakt de kennismaking tot een ontdekkingstocht. Jouw pop kan daarbij een belangrijke rol spelen en het kind zich sneller laten openen. We gaan eigenschappen van jouw pop en informatie die je hebt van over het kind met elkaar combineren. Je krijgt een denkwijze waarmee je dit soepel kunt laten verlopen.

Interact

Jouw pop krijgt een actieve rol in jouw programma en kun je in gaan zetten wanneer je hem nodig hebt. Ik leer je hoe je de pop kunt combineren met materialen die je hebt en hoe hij informatie voor je kan verzamelen. Je leert vanuit de ogen het kind te kijken naar de inhoud die je aan wilt bieden en geeft die inhoud via de pop vorm.

Wat kun je verwachten?
Jouw pop wordt een handpop hulptroep

We werken een half jaar samen aan jouw doelen. Jij bepaalt waar je naartoe wilt, ik faciliteer je, geef je een solide basis en leer je hoe je niet alleen dit ene kind, maar ook alle andere kinderenverder helpt.

De intake is er om te bepalen wat jij nodig hebt, waar je nu staat, welke ervaring je hebt met een pop en wat jij graag uit dit programma wilt halen. Na de intake begint jouw programma. 

Je krijgt toegang tot online lessen die aansluiten bij jouw dagelijkse praktijk en je gaan helpen jouw pop tot leven te roepen, in te vullen en aan te laten sluiten bij de kinderen, de problematieken en de onderwerpen waar je mee werkt. De lessen vormen de fundering die we tijdens onze meetings verder toespitsen op de doelen die jij graag wilt behalen.

Tijdens het programma zien we elkaar elke maand en hebben we twee wekelijks contact over jouw plan voor die week. De meetings zijn er om dat wat je in de online lessen leert, ook daadwerkelijk toe te gaan passen en toe te spitsen op jouw dagelijkse praktijk. Inclusief de intake hebben we 7 gezamenlijke meetings.

Aan het eind van jouw traject voel je je zeker met jouw pop en ben je volledig toegerust om op een nieuwe, speelse en relatiegerichte manier contact te gaan maken met de kinderen die je zo graag verder wilt helpen.

Een half jaar lang samen werken aan een handpop die voor je werkt

Het is mogelijk om binnen een paar maanden te komen tot een pop die een echte handpop hulptroep is en ik ga je daarbij helpen. Jouw situatie, jouw doelgroep en jouw prioriteiten staan centraal en zijn het uitgangspunt voor dit persoonlijke programma.

Ik garandeer je dat je je door Handpop Hulptroepen capabel en zelfverzekerd voelt met jouw pop en een goed gevulde gereedschapskist ontwikkeld waarmee je talloze bruggen naar kinderen zult gaan slaan.

Ik ben je coach, mentor en gids, geef je mijn exclusieve aandacht en zet 30 jaar ervaring in om van jouw handpop een hulptroep te maken die past bij jou en de problematiek waarmee je werkt.

Boek je plek vóór 15 augustus en betaal geen

€995,-

maar €795,-

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen en hun antwoord

Dit programma is gemaakt voor ouders, (speciaal onderwijs) leerkrachten, kindercoaches en jeugdhulpverleners die te maken hebben met kinderen die zich, om welke reden dan ook, niet zo makkelijk laten zien of uitdagen. Kinderen waarvan je vermoedt dat er veel in hen leeft, maar die weinig met je delen. Kinderen die veiligheid en vertrouwen nodig hebben. Jij hebt een handpop en wilt graag leren hoe je deze het best en gericht in kunt zetten bij jouw doelgroep. Dit programma is ook voor meer gevorderde bespelers van de pop die bij willen leren en zich door me willen laten uitdagen om verder te groeien met hun pop.

Nee, er is geen speciale pop nodig. Wel is het handig als de pop een beweegbare bek heeft en als het karakter van de pop helemaal door jezelf ingevuld kan worden. Een Sesamstraatpop, clown, politieagent of Spiderman, geeft die ruimte niet en is daarom minder geschikt voor dit programma. 

Ja, alle meetings worden opgenomen en opgeslagen in jouw eigen map op ons Vimeo account. Je krijgt daar natuurlijk toegang toe en kunt ze opnames tot een jaar na de afronding van jouw programma terug kijken.

Via de roze knop hieronder. Vul jouw gegevens in en geef een korte beschrijving van jezelf en wat jij met jouw pop wilt bereiken. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op om jouw inschrijving door te nemen en de datum van de intake te bepalen. Je ontvangt vervolgens de factuur.

Dat is afhankelijk van jouw leervraag en jouw dagelijkse situatie. Wanneer je vooral met groepen werkt en meer richting educatie gaat, heb ik een ander programma voor je, dan wanneer je 1-op-1 met kinderen werkt. Wil je je vooral richten op sociaal-emotionele ontwikkeling, dan heb ik andere materialen voor je dan wanneer je je vooral wilt richten op de taalontwikkeling. Wat het best bij jou past, bepalen we in de intake.

Je start op een door jou bepaalde tijd en datum in september. Daarna hebben we maandelijks op dezelfde dag en dezelfde tijd een gezamenlijke sessie. Er zijn dit jaar 10 begeleidingsplekken beschikbaar. Kijk hier voor de beschikbare tijden.

Geen zorgen, dat komt goed. Het is met heel veel mensen, zelfs zij die dachten totaal niet geschikt te zijn om met een pop te werken, gelukt om van de pop een fantastische assistent te maken. Dat lukt bij jou ook. En mocht je je een half jaar nog niet helemaal klaar voelen, ondanks de lessen en de meetings, dan plakken we er, kosteloos, nog 1 – 2 meetings aan vast. 

Het is bespreekbaar om dit programma samen met een groep collega’s te doen. Dat is een effectieve manier om samen nieuwe vaardigheden te leren en aan te sluiten bij de doelen die jullie gezamenlijk (of vanuit de organisatie) hebben. Stuur even een mail naar helen@helenmeurs.com en dan hebben we daar contact over.

Scroll naar boven