Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus ga je jouw pop tot leven roepen en richting geven. Jouw pop wordt een pop die voorbeelden kan geven, die kinderen letterlijk bij de hand neemt en die  zelf onderdeel van een leerproces is. Jouw pop krijgt een persona, heeft een andere rol dan jij en heeft zijn eigen manier om de inhoud te brengen.

Aan het einde van deze cursus ben je volledig uitgerust, heb je een duidelijk beeld van wanneer je een pop kunt gebruiken en hoe je het gaat doen. Je weet waar je kansen en valkuilen liggen en je voelt je zelfverzekerd genoeg om met je pop in je klas te beginnen en hem te blijven gebruiken. Met de bonus materialen bij deze cursus ben je ook nog eens verzekerd van een bibliotheek aan ideetjes die je zo in jouw groep kunt toepassen. Daar hoef je zelf niet eens over na te denken, dat heb ik al voor je gedaan dus je kunt ze zo toepassen.

Ik ben jouw coach tijdens dit proces en ga je helpen om te komen tot een pop die werkt voor jou en jouw dagelijkse praktijk.

De cursus bestaat uit 25 lessen en is volledig online. Je plant de lessen zelf in en bepaalt je eigen tempo. Je kunt er 4 weken over doen of 1 jaar, het is aan jou. In de cursus geef ik je handreikingen en veel oefeningen, je gaat dus actief met jouw pop aan de slag in je groep en kunt al je vragen en ervaringen delen in de besloten Facebook groep, ik ben er steeds om je bij te staan en te helpen als je hulp nodig hebt. De cursus is stapsgewijs opgebouwd en alle praktijkopdrachten zijn volledig uitgewerkt, hebben duidelijke instructies zodat je helemaal begeleid wordt in het introduceren van de pop in jouw groep.

LET OP: 2024 IS HET LAATSTE JAAR DAT IK IN HET NEDERLANDS WERK MET DIT PROGRAMMA GERICHT OP HET ONDERWIJS EN DE KINDEROPVANG. MIJN NIEUWE ENGELSTALIGE PROGRAMMA’S ZIJN NIET GERICHT OP DE DAGELIJKSE PRAKTIJK VAN HET WERKEN MET EEN POP IN EEN GROEP

De cursus bestaat uit 4 onderdelen:

1. PLAN: Waar wil je naartoe met jouw pop?
In dit onderdeel ga je nadenken wat je hoopt te bereiken met jouw pop, bij welke kinderen en welke onderwerpen de pop van grote waarde kan zijn, en wat maakt dat dit nu nog niet lukt. Wat heb je nodig? Wat wil je leren?
2. SPELEN: Hoe breng je je pop tot leven?
In dit onderdeel leer je hoe je je pop levendig kunt maken, hoe hij de aandacht op zichzelf kan vestigen en wat je met alleen zijn bewegingen kunt doen.
3. VERBINDEN: Hoe bouw je een sterke en veilige relatie op tussen je pop en het kind?
In dit onderdeel leer je hoe je je pop in contact kunt brengen met kinderen, hoe hij onderwerpen introduceert en hoe hij kinderen uitdaagt om met hem om te gaan.
4. INHOUD GEVEN: Hoe betrekt je pop kinderen bij het werken aan doelen?
In dit onderdeel geef ik je handvatten om je eigen gereedschapskist te vullen met activiteiten die je helpen de doelen te bereiken waar je met kinderen aan wilt werken. Ook leer ik je hoe je zelf nieuwe content kunt maken.
5. BONUSSEN: 

 • 25 korte spelletjes die jouw pop kan doen in de klas,
 • 25 vragen om een gesprek mee te beginnen,
 • 25 speelse taalactiviteiten,
 • een jaar lang tips en uitgewerkte ideeën van de mail om niet alleen met jouw pop aan de slag te gaan, maar er ook mee te blijven werken (de zgn. Puppet Power Post)
 • tot 2 december 2024 toegang tot mijn maandagmeeting via Zoom op maandagavond tussen 20.00 – 21.00 voor extra informatie, toegespitste antwoorden en extra instructie

Jij bent:

 • Een juf of begeleider van 3 tot 8-jarige kinderen met de drive om hen verder te helpen in hun ontwikkeling.
 • Je bent betrokken bij kinderen en gelooft dat leren leuk en uitdagend moet zijn.
 • Je hebt het gevoel dat sommige kinderen tussen wal en schip vallen, en je zou willen dat je ze meer kon bieden.
 • Je vindt het leuk om te leren en jezelf te verbeteren en gelooft dat het uit je comfortzone komen daar een onderdeel van is.
 • Je houdt ervan om op een speelse en creatieve met kinderen om te gaan
 • Je wilt graag meer quality-time met de kinderen in je groep.
 • Je wilt je passie voor je vak levend houden en kinderen blijven inspireren tot je pensioen.
 • Je hebt een handpop en bent nieuwsgierig hoe je die optimaal voor jezelf en de kinderen kunt laten werken.
 • Je vindt de vrijheid van jezelf online bijscholen prettig en bepaalt graag je eigen tempo.
Herken jij jezelf hier in en wil je graag met jouw handpop aan de slag? Dan is dit deze cursus gemaakt voor jou!
 
Als deze cursus je niet verder helpt met jouw pop, terwijl je wel alle lessen hebt gevolgd, de oefeningen hebt gedaan en mijn hulp hebt ingeroepen, dan stort ik je inschrijfgeld terug. Pinky promise.
 

De prijs van dit pakket is €595,-

Handpopcoach.nl is door het Crkbo erkend als kort beroepsonderwijs.  Deze training is vrijgesteld van BTW.

Dit zeggen deelnemers over de online cursus

Scroll naar boven
jubileumactie

tot 55% korting

Op Onze Top 3 Cursussen

*Deze actie loopt tot 1 juli 2024