Aan de slag met je handpop

Een speelse 10-daagse voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders en zorgverleners. Tien werkdagen (2 weken) lang dagelijks met jouw handpop aan de slag om te oefenen met je spelvaardigheden, te wennen aan het gebruik van je pop en deze herkenbaar en geloofwaardig te maken voor jouw doelgroep.

Waarom deze 10-daagse?

De pop is een vriendje voor de kinderen en wordt als veilig, laagdrempelig en uitnodigend ervaren door kinderen. Inhoud die via de pop wordt aangeboden kan rekenen op veel enthousiasme en betrokkenheid van de kinderen.  Alleen dat zijn al goede redenen om de handpop te betrekken bij jouw activiteiten thuis of op jouw werk en zijn mogelijkheden te benutten. Maar bij de meesten van ons gaat het spelen en werken met een pop niet automatisch. Spelen is voor jou geen tweede natuur meer, je hebt weinig met toneelspelen en verwacht dat het veel techniek vraagt. “Waar begin ik?” en “hoe pak ik het aan?” zijn veelgestelde vragen tijdens mijn webinars. 

In deze 10-daagse geef ik je handvatten waarmee je stap voor stap start met jouw pop,  zonder een boel techniek en zonder dat je over Hollywood kwaliteiten hoeft te beschikken. Dat wat je nodig hebt, heb je al, nl. een handpop en het inzicht dat je daar veel meer mee kunt doen dan je nu doet. Ik doe de rest, heb alles wat je weten moet om te kunnen starten in hapklare brokken opgedeeld, laat je zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt en vertel je ook hoe je hem kennis laat maken met kinderen. Ik geef  je een lijst met bruikbare attributen en wijs  je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Wat houdt deze 10-daagse in?

De 10-daagse is een online-evenement dat bestaat uit 3 webinars, een besloten Facebookgroep en dagelijkse mails waarin ik je oefeningen geef en uitgewerkt stappenplan met je deel.

De webinars:

  • In webinar 1 ga ik in op de bewegingen van jouw pop inclusief de mondbewegingen. 
  • In webinar 2 draait het om de stem en het karakter van jouw pop.  
  • Webinar 3 gaat over het kennismaken en introduceren van jouw pop en geef ik je oplossingen voor veel voorkomende struikelblokken zodat je klaar bent om te starten met jouw pop. Voorbereid op mooie ontmoetingen en leuke avonturen. 

Je hoeft er niet het huis voor uit en kunt mee doen op tijden die jou goed uitkomen. De webinars zijn al opgenomen, je kunt ze vergelijken met een online les met een demonstrerend karakter en kunt ze vaker kijken als je dat wilt.

De Facebookgroep:

In de besloten Facebookgroep kun je vragen stellen, ideetjes uitwisselen en ervaringen delen met andere deelnemers aan deze 10-daagse. Je zult merken dat je niet de enige bent die….. ook niet de enige bent die….. en zeker niet de enige bent die….. Veel deelnemers herkennen zich in de verhalen van elkaar en dat schept niet alleen een band, maar ook veiligheid en kracht. Want je kunt elkaar dus ondersteunen en stimuleren, je doet het niet alleen. Wij zijn er voor je en begrijpen dat het niet alleen leuk is, maar soms ook best spannend. De Facebookgroep blijft na de 10-daagse bestaan zodat je deze klankbordgroep houdt.

Dagelijkse mails:

Via dagelijkse mails ga ik je voorzien van tips, handreikingen en oefeningen die je gaan helpen jouw pop echt en geloofwaardig tot leven te roepen. Ik laat je daarin een stappenplan doorlopen waarmee je jezelf kunt voorbereiden op de introductie van jouw pop en wat je gaat helpen om goed beslagen ten ijs te komen. Na de 10-daagse heb je over alles nagedacht en ben je klaar met je voorbereidingen, weet je wat je te doen staat, wat jouw pop gaat doen en hoe hij of zij dat gaat doen. 

Bekijk hier onder wanneer je kunt starten met de 10-daagse. Zodra je je hebt aangemeld en hebt afgerekend, ben je ingeschreven. We snappen natuurlijk dat er altijd een dag kan zijn waarop het even niet zo goed uitkomt en geven je daarom 60 dagen toegang tot het programma. Je hebt dus meer dan genoeg tijd om het hele programma af te ronden. 

Wat is het verschil tussen de online 10-daagse “Een vliegende start met jouw handpop” en de online basiscursus voor het onderwijs, de kinderopvang of de hulpverlening?

De 10-daagse is gemaakt voor iedereen die snel wil starten met een handpop en geen interesse heeft in het toepassen van de pop in de klas. De 10-daagse is niet gericht op een specifieke doelgroep, stopt bij de kennismaking van de pop met de doelgroep en is slechts 60 dagen beschikbaar voor deelnemers. De online basiscursus gaat veel dieper in op de vaardigheden en is gericht op het werken met de pop in de klas, groep of  praktijk. In de online basiscursus “De handpop als pedagogisch hulpmiddel” ga je aan de slag met de visie en de toepassing van de handpop zoals die beschreven is in mijn boek “De handpop als pedagogisch hulpmiddel.” Die cursus gaat niet alleen over de eerste drempel die je nemen moet; het tot leven roepen van de pop en hem gaan introduceren, maar ook over de tweede; de pop in blijven zetten en een rol geven in jouw dagelijkse praktijk. In de online basiscursus “de handpop als pedagogisch hulpmiddel” ga ik je daar een jaar lang mee helpen en kun je een jaar lang op me terugvallen met jouw vragen. Dat kan gewoon via de mail. Als je van jezelf weet dat jij iemand bent die enthousiast start maar daarna moeite heeft om iets vast te blijven houden, dan is de online cursus meer geschikt voor je omdat deze cursus je de tijd en ondersteuning geeft om van het werken met de pop een nieuwe goeie gewoonte te maken. De investering die je daarvoor doet is €249,-

Wil je jouw pop niet gebruiken in de klas, groep of (coachings)praktijk, wil je vooral geprikkeld worden tot spelen en/of jouw pop weer onder het stof vandaan halen? Dan is de 10-daagse een geweldige manier om (weer) op gang te komen.

Prijs €49,- per persoon 

 

Wanneer kun je starten?

januari 2023
maandag januari 9
augustus 2023
maandag augustus 28
Geen evenementen gevonden!

Winkelwagen
Scroll naar top