Puppet Power Toolkit

Dé gereedschapskist om méér te halen uit de handpop in je klas, groep of praktijk

Lees

De toolkit bevat tal van artikelen die verschenen zijn in vakbladen en het boek "De Handpop Als Pedagogisch Hulpmiddel" dé handleiding die een basis legt onder jouw pedagogisch handelen met de pop

Leer

Je kunt 6 webinars bekijken waarin ik je laat zien hoe ik het doe, hoe ik mijn pop tot leven roep en een plek geef in de groep, bij een voorleesactiviteit, bij taalstimulering, en hoe ik om ga met obstakels.

Inspireer

Laat je inspireren en krijg toegang tot tal van taalactiviteiten die jouw pop zelf uit kan voeren en die gemaakt zijn voor peuters en kleuters. Al het voorwerk is al gedaan, je hoeft het alleen nog maar uit te voeren.

Kinderen die zich nauwelijks laten zien of horen, die aanwezig zijn, maar toch niet, die je aankijken zonder je echt te zien, die in gedachten zijn zonder ook maar iets met je te willen delen of die zich nauwelijks betrokken tonen bij de lessen, activiteiten of gesprekken die jij in gedachten hebt. Zie je ze voor je?

Hoe bereik je ze? Hoe kom je er achter wat er in hun koppie om gaat en wat ze nodig hebben om hun eigenheid te laten zien, om tot ontwikkeling te komen en contact met je te maken?

Mijn ervaring is dat ik als volwassene niet altijd even veilig ben voor kinderen. Ik heb verwachtingen, overtuigingen en oordelen. Kinderen voelen dat haarfijn aan en dat maakt mij niet altijd de aangewezen persoon om iets mee te delen of om veilig mee te oefenen.

Een pop is dat wel. Een pop is een gelijke, die wil vooral je vriend zijn, steunt je onvoorwaardelijk en heeft geen oordelen over wat je doet of kunt.

De pop is veilig en laagdrempelig voor het kind en daarmee een fantastisch hulpmiddel voor jou wanneer je wilt komen tot meer inzicht in het kind, meer contact en een andere manier van communiceren.

Dat is waar mijn Puppet Power werk over gaat, over contact, communicatie en het bouwen aan relaties waarin kinderen zich openen, durven te uiten en kunnen groeien en bloeien zoals je ze dat gunt.

Dat wat ik doe, is geen traditioneel poppenspel. We maken geen voorstelling, maar creëren een karakter waar kinderen zich in herkennen, waar ze bevriend mee willen zijn en waar ze ze door uit willen laten dagen. Want we willen kinderen natuurlijk wel iets leren en de pop gaat je daarbij helpen. De pop wordt JOUW gereedschap, jouw VOERTUIG waarmee je kinderen van A naar B brengt.

Deze toolkit is er om je op weg te helpen. In de toolkit geef ik je de informatie die ik zelf graag had willen hebben toen ik voor het eerst ‘iets’ met een pop uitprobeerde, deel ik de inzichten die ik de afgelopen 30 jaar heb verzameld en geef ik je handreikingen hoe je dit in jouw eigen dagelijkse praktijk toe kunt gaan passen.

Je krijgt toegang tot:

 • De Module: Wat heeft een pop wat jij niet hebt?
 • Mijn Must Have Poppen en Materialen
 • Webinar: Van Spelen naar Werken met een Handpop, wat is het verschil?
 • Webinar: Voorlezen met jouw handpop, hoe doe je dat?
 • Webinar: Taalstimulering bij peuters en kleuters – gebruik er een handpop bij!
 • Webinar: Praktische tips voor het gebruik van de handpop in de groep – deel 1
 • Webinar: Praktische tips voor het gebruik van de handpop in de groep – deel 2
 • E-Boek – De Handpop Als Pedagogisch Hulpmiddel
 • Diverse artikelen uit vakbladen rondom de handpop als hulpmiddel
 • Werkboek: 25 poppen die je zelf kunt maken
 • Webinar: hoe maak je een eenvoudige sokpop?
 • Werkboek: Doe Je Mee? Een snelstartgids voor het gebruik van de handpop bij taalactiviteiten
 • Rijmpjes en versjes voor peuters en kleuters door een handpop gebracht

Het kost je eenmalig €17,-

Betaling via PayPal – eenvoudig, veilig en snel, zie hier hoe dat werkt

In deze Puppet Power Toolkit leg ik je de beginselen uit en laat ik je zien hoe die pop, dat karakter er uit kan gaan zien en wat ermee mogelijk is. De toolkit is gemaakt voor iedereen die kinderen heeft of ermee werkt, die worstelt om een kind te bereiken en wakker kan liggen van de vraag: hoe bereik ik hem of haar? Je bent niet alleen, deze toolkit is er om je te helpen en samen met jou een brug naar het kind te bouwen. 

Je kunt de basisbeginselen van de aanpak helemaal gratis bekijken voordat je €17,- uitgeeft aan de rest. Spreekt de eerste module je aan? Dan wordt je absoluut blij van de rest. Spreekt het je niet aan? Even goede vrienden, maar dan heb ik je weinig te bieden. Dit is wat ik doe, waar ik in geloof en waar ik fantastische resultaten mee heb behaald.

De toolkit is niet voor hen die op zoek zijn naar poppenspel of een voorstelling wil gaan maken met poppen. De pop waar je in deze toolkit kennis mee maakt, is een middel en geen doel op zich. Je zult me in de toolkit steeds horen praten over pop in enkelvoud, er is maar 1 pop nodig en die pop plaats je tussen jezelf en het kind om te komen tot een ander (beter, sprankelender, opener, speelser, diepgaander, uitnodigender) contact. Het contact, de relatie en wat je vanuit die relatie kunt doen is het doel.

Ik kan met zekerheid zeggen dat de handpop het meest veelzijdige instrument is wat ik ken en dat het me betere opvoeder heeft gemaakt. Ik ben kinderen zoveel beter gaan begrijpen, kan me zoveel beter in hen verplaatsen en heb een zoveel sprankelender contact met hen gekregen dankzij de toevoeging van een pop. Ik wil nooit meer zonder handpop zijn, de pop vult me aan en heeft mogelijkheden die ik zelf niet heb. Ik gun jou hetzelfde en heb deze Puppet Power Toolkit gemaakt om je kennis te laten maken met een kijk op werken met een handpop die echt verschil maakt, voor een kind, maar ook voor jou.

Ik ben je gids en neem je graag mee op een prachtig avontuur.

N.B. Dit is geen cursus, wil je graag stap voor stap de basisbeginselen leren? Dan past dit programma beter bij je.

Betaling via PayPal – eenvoudig, veilig en snel, zie hier hoe dat werkt

Scroll naar boven