Spreekwoorden

Weet je wat ik heb ontdekt? Ik heb ontdekt dat zinnen soms iets anders betekenen dan ik denk. Ja, ik vind het een beetje moeilijk om uit te leggen wel dus ik heb een filmpje gemaakt.

Had je er eentje goed? Ik had er eentje goed, ja, ik wist die van \’uit je duim zuigen\’, ja die wist ik maar ik kan dat natuurlijk ook goed, iets uit mijn duim zuigen. En dan is het ook makkelijker denk ik. Uit je duim zuigen is niet dat je echt met een rietje iets uit je duim zuigt hè, nee, het is niet letterlijk als bij de limonade uit een glas zuigen met een rietje. Het is als doen alsof, ja, er zitten heel veel verhalen in mijn hoofd en als ik zeg \’ik zuig het zo uit mijn duim\’ dan bedoel ik dus eigenlijk dat de verhalen er uit komen, alsof ik ze zo opslurp uit mijn hoofd. Snap je?

Er zijn er heel veel in mijn spel die ik niet ken nog, nee, die ik niet kon raden. Ik wist niet wat \’een lopend vuurtje\’ is, jij wel? Maar dat is dus als iets heel snel gaat, ja, dat je tegen je vriendje zegt dat je een zak met dropjes hebt en dat ineens iedereen een dropje van je wil. Ja, dat jouw vriendje dat tegen iemand heeft gezegd en die heeft het ook weer tegen iemand gezegd en die heeft het ook weer tegen iemand gezegd en ineens weet iedereen in de klas of op school het. Ken je dat? Nou dan is het dus als een lopend vuurtje rond gegaan. Ja, dat betekent dat dus.

Maar die wist ik dus niet en die andere ook niet en in het spel zitten er nog veel meer die ik nog niet ken. Daar ga ik mee oefenen, dus als jij er ook eentje weet, kom maar op!

\"\"

N.B. Het spel dat we hier gebruikten is het spreekwoordenspel van Scala

Scroll naar boven
jubileumactie

tot 55% korting

Op Onze Top 3 Cursussen

*Deze actie loopt tot 1 juli 2024