Terug naar de kern

[fusion_builder_container admin_label=”Content” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”80px” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”2_3″ spacing=”5%” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”40px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Een kleine 14 jaar geleden liep ik de Kamer van Koophandel binnen om mijn bedrijf in te schrijven. Dat bedrijf moest Wonderbaarlijke Spiegels gaan heten, niet alleen omdat ik dat een mooie naam vond maar vooral omdat het, voor mijn gevoel, ook iets vertelde over de aard van mijn werkzaamheden. De handpop die als spiegel fungeert in het werken en onderwijzen van kinderen en via die spiegel kon ik, wanneer ik me aan een aantal voorwaarden hield, toegang krijgen tot de wereld van het kind. De handpop was mijn medium en mijn hulpmiddel en mijn doelen met dit medium hadden vooral een pedagogische- en educatieve aard.

Van Wonderbaarlijke Spiegels naar Handpop.nl

Ik had een plan en dat plan was vooral gericht op het inhoudelijk werken met de handpop als pedagogisch hulpmiddel, daar ligt het ontstaan van mijn bedrijf en daar ligt ook, nog steeds, mijn hart. Wat mij een hele logische naam leek bleek dit voor veel mensen niet te zijn en dus kreeg Wonderbaarlijke Spiegels al vrij snel een nieuwe naam: Handpop.nl. Dat was lekker duidelijk, handpop.nl gaat over handpoppen, over steeds meer verschillende handpoppen en over steeds meer verschillende toepassingen van de handpop. Dat is hartstikke goed natuurlijk want hoe meer mensen iets zien in de handpop, hoe vaker ze voorkomen en hoe meer ze gebruikt worden. Ik zie een steeds grotere diversiteit in het gebruik van de handpop door verschillende doelgroepen, zie ook op Youtube en andere social media fantastische initiatieven ontstaan waarbij een handpop voorkomt of de hoofdrol speelt en juich die ontwikkeling toe. Handpop.nl is van een bedrijf dat in eerste instantie nog geen 50 handpoppen in de collectie had, uitgegroeid tot een bedrijf met een collectie van meer dan 700 verschillende exemplaren waarbij er voor een ieder wel iets te vinden is. De nadruk is tijdens de economische crisis steeds meer komen te liggen op de breedte de collectie, op verschillende toepassingen, op voor ‘elk wat wils’, op continue vernieuwing van de collectie,  op zichtbaarheid op social media, op klantenservice en die keuzes hebben het bedrijf geen windeieren gelegd.

Handpop.nl is in de loop van de jaren steeds breder geworden en daar wringt, voor mij persoonlijk, de schoen want mijn hart ligt, zoals ik al eerder schreef, bij de handpop als pedagogisch hulpmiddel. Ik wil daar meer mee doen dan de tijd me vaak toe laat, de prioriteit ligt vaak bij de webshop en het helpen van klanten, ik ben en blijf eindverantwoordelijk, schakel snel en ben een probleemoplosser pur sang. Maar wil ik dat ook….

De breedte of de diepte?

Vorig jaar werd er een, gelukkig goedaardige, tumor bij me geconstateerd die een veel grotere impact op mijn dagelijks functioneren had dan ik had ingeschat. Het herstel nam een groot deel van het jaar in beslag en zette mijn zekerheden toch wel behoorlijk op zijn kop. Achteraf denk ik dat het me moest overkomen om me te dwingen stil te staan bij mezelf en mezelf een (wonderbaarlijke) spiegel voor te houden. Ik denk dat iedereen wel herkent dat je je, wanneer je lijf het af laat weten of ziek wordt, afvraagt wat voor jou het belangrijkst is in het leven en wat je het allerliefst na wilt laten. Bij mij was het niet anders, ik kwam tot de conclusie dat ik het allerliefst inhoudelijk wil werken met de handpop en dat het tijd is geworden om alle invalshoeken en materialen die ik de afgelopen jaren heb toegepast of heb ontwikkeld te gaan delen. Ik wil de diepte in, niet de breedte.

Handpop.nl is daarvoor niet het juiste platform, handpop.nl moet blijven gaan over handpoppen in de volle breedte. De handpop als pedagogisch hulpmiddel is daarbij een klein stukje van een veel groter geheel maar dat is voor mij niet meer genoeg. Daarom heb ik besloten om terug te gaan naar de kern op de oorspronkelijke bedrijfsnaam, op Wonderbaarlijke Spiegels. Via Wonderbaarlijke Spiegels ga ik, als professional, aan de slag met alle onderwerpen en vaardigheden die maken dat een handpop een pedagogisch hulpmiddel wordt, met alle problematieken die vanuit de praktijk tot me komen en met alle uitdagingen die er zijn om kinderen met speciale behoeften te bereiken en ermee in contact te komen via de pop. Omdat de workshops en de online cursussen al door mij gegeven werden gaan die vanaf nu ook onder Wonderbaarlijke Spiegels vallen. De online academy is geïmplementeerd in de nieuwe website en gaat zijn testfase in, wanneer alles getest is worden alle deelnemers van de huidige cursussen naar de nieuwe omgeving overgezet.

Terug naar de kern…

Wonderbaarlijke Spiegels vervangt Handpop.nl niet maar kiest voor een specifieke toepassing van de handpop die, naar mijn mening, tè interessant en tè bruikbaar is om te laten liggen. Ik kies ervoor dit deel los te maken van Handpop.nl omdat ik merk dat degene die meer wil weten over de handpop als hulpmiddel een ander type klant is dan degene die een handpop zoekt als speelgoed of attribuut. Ik heb behoefte verder te gaan, mezelf te blijven ontwikkelen en wil qua invulling van mijn werk meer out of the box gaan denken. Het leven is te kort om te kiezen voor gemak in plaats van dromen die er ook nog zijn, dromen blijven dromen totdat je er mee aan de slag gaat. Ik kies voor het laatste en hoop dat je me volgt op Wonderbaarlijke Spiegels

Helen

– Kijk eens wat vaker door de ogen van je handpop en ontdek de magische wereld van het kind –

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_global id=”1589″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven