Ik ben handpopcoach

Ik ben geen kindercoach  maar een trainer, adviseur en ontwikkelaar van de vakopleiding tot handpopcoach.  Ik werk met leerkrachten, pedagogisch medewerkers, en anderen die 3 – 7 jarigen willen helpen in hun ontwikkeling. 

Voor mij is de handpop geen ding maar een ingang waarmee ik op een andere manier contact kan maken met kinderen. De handpop geeft mogelijkheden om kinderen uit te dagen mee te doen met gesprekken, thema’s en activiteiten. Via de handpop kan gewerkt worden aan doelen die je voor ogen hebt met kinderen en voeg je veel plezier en ontspanning toe aan elk leerproces. Leren wordt een stuk leuker met een handpop. Voor het kind, maar ook voor jou.

Mijn belangrijkste taak is om te bekijken hoe de handpop je kan helpen om van A naar B te komen en wat jij nodig hebt om de handpop voor je te laten werken. In mijn aanpak draait het om een handpop die een vriendschappelijke relatie opbouwt met het kind. Je gaat niet uit van een script maar van dat wat er is: het kind, de situatie, de activiteit, het lesdoel, etc. De pop wordt jouw hulpmiddel en krijgt een plek in jouw weekprogramma. Dat vraagt een beetje speltechniek,  bewustzijn over de pop, oefening èn gezond verstand.

Dus heb jij een pop in jouw klas, groep of praktijk die niet goed uit de verf komt? Wil je ontdekken wat een kind je nog meer te vertellen heeft? Een grotere betrokkenheid van kinderen, ze makkelijker uitdagen tot bijvoorbeeld taal? Wil je zelf handpopcoach worden en de opleiding volgen?

Of ben je een ontwikkelaar van een programma waarin een handpop voorkomt en dat ik met je mee denk om leerkrachten makkelijk en snel met de pop in jouw programma te laten werken? Neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Dit is mijn mailadres: helen@helenmeurs.com

Scroll naar boven