Webinars

Hoe doe ik het? In deze 3 webinars laat ik je zien hoe ik met een pop werk. 

De webinars zijn gratis en direct te bekijken.

N.B. Voor de gratis webinars geef ik geen attesten en/of bewijzen van deelname af. 

Duur: 30 minuten

In dit webinar ligt de nadruk op het vergroten van de boekbeleving en de interactie met kinderen. Thuis, in de klas, op de groep of bijvoorbeeld in de bibliotheek. De voorbereiding, praktische uitvoering en verwerking komen aan de orde en er is ruimte tot het stellen van vragen over dit onderwerp.

Ik ben geen taalspecialist. Ik laat je vooral zien, hoe jouw pop met een boek om kan gaan. In mijn benadering ben ik altijd gericht op interactie met kinderen, het opbouwen van relaties met kinderen en het vergroten van de aandacht en betrokkenheid van kinderen. Ben je benieuwd hoe ik dat doe? Dan is dit webinar voor jou gemaakt.

 

De handpop als hulpmiddel is een andere pop dan de handpop als een tweede jij.

Een pedagogische handpop is een vriendje met een plan. Een pop die gericht is op de relatie met het kind, die vanuit het kind denkt, die altijd aan de kant van het kind staat, die geen oordelen heeft en het kind uitnodigt om spelenderwijs wat uit te proberen. De pop volgt het kind, niet jou als volwassene.

Om de pop voor je te laten werken, is het dus nodig om niet alleen te kijken naar waar je naartoe wilt werken met een kind, maar om vooral te kijken naar het kind. Hoe dat er uit ziet, laat ik je in dit webinar zien.

Duur: 30 minuten

Duur: 30 minuten

Taalstimulering, iedereen die met jonge kinderen werkt, is daar mee bezig en op zoek naar een manier om kinderen makkelijker en meer te laten oefenen met taal.

Ik gebruik er een pop bij. Kinderen praten veel spontaner tegen een pop en als het mij lukt om mijn pop leuke spelletjes te laten doen met taal, dan neem ik kinderen spelenderwijze mee in het actief oefenen met taal. Een echte win-win-situatie dus.

Hoe ik het doe en wat mijn pop dan precies doet, daar gaat dit gratis webinar over.

Wat zeggen deelnemers hier over?

Winkelwagen
Scroll naar boven